Halo of Blood Zei VH13-203-0011


Klikkaamalla kuvaa saat sen suuremmaksi.
Virallinen nimi: Halo of Blood Zei, "Halo"
Rotu, sukupuoli: Zweibrücker, ori ♂
Syntynyt, ikä: 01.11.2013 , 8 vuotta (oma)
Väri,merkit, säkäkorkeus: trt, klsi, ksk, lht, 166cm
Painotus: Kenttäpainotus
Koulutustaso: CIC4 VaA, re: 130, me: 120
Kasvattaja: VRL-06066 Zeiton Sporthorses
Omistaja, kotitalli: Ros. (VRL-00757), Rosin Konit


VIP MVA-arvonimi 2014
PP-MVA-arvonimi 2016
Kantakirjattu II-palkinnolla vuonna 2014
18 + 22 + 18 = 58 p. = 77%


» Historia

Ensimmäisen zweibbi-tammani innoittamana aloin jossain vaiheessa haaveilla siitä, että Ansi saisi jossain vaiheessa oman sulhon samaan talliin. Rotu on aina ollut minusta mielenkiintoinen ja sen sporttinen ulkonäkö ja hyvät urheiluhevosen ominaisuudet ovat erityisesti mieleeni. Pienen kaivelun jälkeen käännyin myöskin Ansin kasvattaneen Elisan puoleen ja pienen odotuksen jälkeen meille sitten saapui tämä komistus hänen emännöimästä Zeiton Sporthorsesista. Ylpeydelläni ei ollut rajoja taluttaessani tätä vielä hiukan hevosen alkua tallipihalla! Ajan kanssa olemme molemmat kiintyneet toisiimme ja olen luonut tähän hevoseen aivan erityisen suhteen. Myös Halon koulutus on ollut hyvin miellyttävää - suorastaan helppoa! Vaikka toki aina nuoren hevosen kanssa otetaan silloin tällöin takapakkiakin. Aika näyttää mitä tulevaisuus tuo tullessaan ja kuinka hyvin odotukseni tullaan palkitsemaan.

» Luonnekuvaus

Halo on luonteeltaan persoonallinen ja oriksi todella kiltti tapaus. Aamuisin Halo on ensimmäisenä hörisemässä karsinastaan ja ruokinnan ohessa antaa hevosmaisen märkiä suukkoja poskelle. Oikea koiranpentu, joka on oppinut myös temppuja esim. antamaan kaviota ja kumartamaan. Perso erityisesti porkkanoille ja esittelee silloin taitojaan oikein mielellään. Myös oriin ääretön uteliaisuus herättää vuoroin hilpeyttä ja taas vuoroin närkästysä. Liekö emäänsä tullut siinä, että harjapakki on sekunnissa levällään karsinassa ja harjat nakerrettu, mikäli pakin nostaa karsinan puolelle valvomatta. Valloittaa kuitenkin persoonallaan pahemmankin yrmyn ja saa näin ollen kaikki toilailunsa helposti anteeksi.

Tallikäytökseltään Halo on herrasmiesmäinen mussukka, jonka karsinaan saa kuka vaan mennä ja aina vierailija otetaan hörökorvin vastaan. Hoitotoimenpiteissä on kiltti ja rauhallinen, ellei nyt yleistä tolloilua oteta lukuun mukaan. Rakastaa harjausta, mutta herkkähipiäisenä hevosena vaatii luonnonharjasta, sillä se kaiketi saa synteettisistä harjoista sähköiskuja. On myös kova suukottelemaan ja varomaton henkilö saattaa saada naaman täydeltä ehtaa kuolaista hevosrakkautta. Kaviot ori nostaa jo valmiiksi kun koukun ottaa käteen ja kävelee kintun viereen. Pitää myös jalkansa auliisti ylhäällä ja saattaa perään vielä nostella etustaan muuten vaan porkkanoiden toivossa. Satula ja suitset menevät rutiinilla päälle ja suojatkin saa pyllistellä paikoilleen ihan rauhassa.

Yleisesti ottaen Halo on ratsuna kuuliainen ja tasainen. Omaa hyvät liikkeet istua ja on pehmeä sekä suustaan että kyljistään. Apuohjia tai kovempaa kuolainta ei ole koskaan tarvinnut käyttää, vaan Halo taipuu nöyrästi peräänantoon ja maistelee kuolaintaan valppaana.

Koulua vääntää vielä helpolla tasolla, mutta tarkoituksen olisi valmentautua ylöspäin. Tähän mennessä on todistanut olevansa hyvin kuuliainen, kaunisliikkeinen ja oppivainen ratsu, jolla varmasti riittää kapasiteettia myös eteenpäin.

Esteillä on reipas ja ripeä, muttei kuitenkaan helposti kuumuva. Omaa hyvän hyppytekniikan ja on tarkka kavioistaan. Nopea askelinen ratsu, joka kääntyy notkeasti tiukemmissakin kaarteissa. Saattaa kuitenkin epävarman ratsastajan kanssa käyttää tilaisuuden hyväkseen ja lyödä jarrut pohjaan. Vaatii rohkea ja hereillä olevan kuskin, joka saa kannustettua sen aina mahdolliseen voittoon saakka.

Maastoesteet ovat Halolle oikea riemun ja ilon täyteinen huvitus, jossa mennään kovaa ja korkealta. Vesiesteeseen loikataan niin että roiskuu eikä mutakaan paljoa mieltä paina. Saattaa joskus vähän hermoille erikoisimmilla hökötyksillä ja etenkin hypyt alaspäin vaativat kovaa rohkaisua ratsastajan taholta.

Maastoilu muuten on Halon kanssa hauskaa touhua. Ori kun osaa mennä nätisti ja rennosti, mutta tarpeen vaatiessa kiihtyy myös nollasta sataan sekunneissa. Järveen ori suorastaan sukeltaa ja veisi ratsastajansa sinne vielä syksyn viiletessäkin, mikäli selässä ei olla hereillä. Myöskään moottoriajoneuvot eivät saa orin hermoja riekaleiksi, vaikka se välillä saattaakin pysähtyä tuijottamaan erikoisimpia maataloushärveleitä.

» Sukutaulu ja sukuselvitys

i. Charm Illusion
Zweibrücker, m, 167cm
KTK-II
ii. Mann von Stand evm

iii. Ehrenmann GER evm
iie. Heike von Stand evm
ie. Dawn Illusion evm
iei. Rheinhard evm
iee. Iris v.d. Galanten evm
e. Waterchild
Zweibrücker, rt sabino, 164cm
VIP MVA Fn
ei. Waterspout evm
eii. Malcolm Val evm
eie. Gala II evm
ee. Channel's Mirage evm
eei. Cover Story evm
eee. Iolanthe evm


i. Halon isä on Zeitonin musta komistus Charm Illusion, tutummin Luka. Saksalaissyntyinen ori on painottunut koulupuolelle ja se on kilpaillut aina Grand Prix-tasolla asti ja napsinut sijoituksia niin KRJ:n alaisissa kuin villeissäkin kisoissa. Myös esteillä ori on kisannut satunnaisesti 90-100cm tasolla. Isoegoinen ori on myös saavuttanut kantakirjassa II-palkinnon (71,7%) ja saanut PKK:n alaisissa näyttelyissä pari sertiä.
ii.
iii.
iie.
ie.
iei.
iee.


e. Halon emä Waterchild on kuvankaunis sabinorautias neitokainen. Nalalla on poikkeuksellisen hyvä luonne ja Halo on selvästi perinyt emänsä hyvät ratsun ominaisuudet. Tamma on myös kilpaillut monipuolisesti esteillä, kouluradoilla sekä kenttäkilpailuissa kohtalaisella menestyksellä. Nala on saavuttanut VIP MVA Fn-arvonimen.
ei.
eii.
eie.
ee.
eei.
eee.


» Jälkeläiset

o. Redfall R05, e. Roansi Grandchamp II
o. Mortal's Halberd R05, e. Roansi Grandchamp II

» Kilpailukalenteri

PKK
Rakenne:
30.11.2013 Greywood Ranch, Muut oriit, KTK-sert BIS3 tuom.Minna
02.12.2013 Farhill Riding Center, Muut lämminverioriit ja -ruunat, EO-sert, tuom. Latu
29.12.2013 Seppele, Lämminverioriit, KTK-sert BIS1 tuom. Anne
31.01.2014 Latun talli, hevosoriit, EO-sert tuom. Latu (EM:Väri)
05.09.2015 Seppele, VIP MVA EM-jahti, tuom. aksu (EM: Tekniikka)
01.04.2016 Seppele, VIP MVA EM-jahti, tuom.Viiru (EM:Väri)

Muu kuva
03.11.2013 Hiittisuora, tietokonetyöt, LKV-KP tuom. Kopoin
31.03.2014 Latun talli, muu kuva "Tässä olen hyvä", KP, tuom. Kuroibaka
01.12.2014 Järnbyn yksityistalli, muu kuva, KP, tuom. Anne (EM: Söpöys)
16.01.2016 Sadehelmen suomenhevoset, liikekuva muut orit, LKV-KP, tuom. Kics

Tuomareilta kuultua:

- ”Kaunis, päättäväinen näköinen hevonen. Hevosella on hyvä ja persoonallinen ilme ja hypyn liikkeen luominen on onnistunut melko hyvin, mutta värit eivät käy erityisen hyvin yhteen hevosen ja esteen välillä. Toivoisin ihmisen kasvoihin enemmän yksityiskohtia. Varusteisiin on panostettu todella kivasti ja hevosen väritys- ja varjostustekniikka on todella hyvin onnistunut. ”

-"Värisävyiltään muistettava ja hevosen osalta erityisen onnistunut piirros. Ratsastajan yksityiskohdissa on hieman säästelty. Hevonen on todella söpö ja hypyn liitovaihe on hyvässä kohdassa."

- "Kuvassa on hyvin yksityiskohtia, värit ovat harmoniset ja realistiset. Kaunis, hyvin viimeistelty työ."

Kenttäratsastus

05.03.2014 VSPY, KERJ CIC4, sija; 1/40
10.03.2014 VSPY, KERJ CIC4, sija; 4/40
23.02.2014 Kilpailukeskus Ginger, KERJ CIC4, sija; 1/49
20.01.2016 Läpikuultavan suomenhevoset, KERJ CIC4, sija; 1/26

Maastoesteratsastus

29.01.2014 Virran talli, MEJ 110cm, sija; 1/12
29.01.2014 Virran talli, MEJ 120cm, sija; 1/12
17.02.2014 KK Bailador, MEJ 120cm, sija; 4/39

» Kantakirjalausunto
28.02.2014 Tilaisuus
18 + 22 + 18 = 58 p. = 77%
- Komea ja lihaksikas. Sopusuhtainen, hyvät leimat. Seisoo etukavioiden kannoilla. Pieni turpa.
- Sporttimallinen hevonen, hyvässä lihaskunnossa. Rotuleima erinomainen, skp-leima hyvä. Kaula hieman lihakseton. Kaunis pää. Hyväasentoiset jalat. Toteutus toimiva ja jää mieleen persoonallisuudellaan.

» Valmennukset

- - -

» Päiväkirja

28.02.2014
Täällä sitä seisoskeltiin pakkasessa puunatun ja puleeratun orin kanssa. Halo oli saanut selkäänsä paksun toppaloimen lämmittämään kohmeisia lihaksia. Vilkuilin malttamattomana kelloa ja puhaltelin lämmintä ilmaa kämmeniini. Enää pari minuuttia ja se olisi menoa. Riisuin Halon loimen varoen, ettei kiillotettu karva menisi sotkuun. Pian meidän ryhmä kuulutettiinkin jo radalle. Katsoin hiukan kadehtien Latun komeaa arabia Harr Shabtia, joka korskui häntä kaarella tämän vierellä. Tuo ori muuten pokkasikin upeasti I-palkinnon. Huh! Jännitys kuristi vatsassani kävellessäni Halon rinnalla ja seisauttaessani sen esittelyasentoon. Se pälyili epäluuloisena vuonohevosoria, jollaista ei kaiketi ollutkaan ennen nähnyt. Tuomarit häärivät orin luona ja tekivät muistiinpanojaan. "... Seisoo etukavioiden kannoilla... Pieni turpa... Kaula hiukan lihakseton...". Aivoni rekisteröivät helposti negatiiviset kommentit. Saatuani lappusen viimein kouraani oli se pakko uskoa: Halo kantakirjattiin juuri II-palkinnolla ja se sai porukan toiseksi parhaat yhteispisteet!

26.02.2014
Halo oli osoittautunut juurikin niin komiaksi ja hyväksi ostokseksi, että se pokkasi itselleen VIP MVA-arvonimen melko helpolla. Nyt olisi vuorossa kantakirja kuun viimeisenä päivänä. Tänään olisi siis vuorossa ensimmäinen kaunistautumisen aste: Kengitys. Kaljamahainen ja hieman tunkkaisen hajuinen mieshenkilö kaahasi pihaamme pikkukivet renkaista lennellen. Halo seisoi jo valmiiksi käytävällä ja heräsi juuri torkuiltaan vanhan transitin vinkuvien jarrujen sinfoniaan. Hieman nyrpeänä se katseli luokseen vaappuvaa herrasmiestä, joka taputti sitä mojovasti kaulalle lapiota muistuttavalla kämmenellään. Ori puuskahti hiukan loukkaantuneena, mutta antoi sitten miekkosen tutkia koipensa. Kaikki kengät menivät vaihtoon ja kavioitakin piti vähän vuolla. Koko toimituksen ajan Halo käyttäytyi herrasmiehen tavoin ja sai sitten kiitokseksi uudet mojovat paukutukset kaulalleen ja jättimäisen nahistuneen porkkanan. Ihanaa omistaa edes yksi oikeasti helppo hevonen!

08.01.2014
Tammikuu.. Vuoden kylmin kuukausi.. No ei todellakaan täällä etelässä. Halon kanssa olimme porskuttaneet puolet iltapäivästä humisevassa maneesissa vesisateen ropistessa kattoon. Ori vaikutti puolentoista tunnin treenin jälkeen hyvin nyrpeältä litsutellessaan tallipihan poikki tallille. Koulutuksessa olemme kuitenkin vihdoin edenneet siihen pisteeseen, että voisimme pian startata ensimmäisen kenttälähdön. Katsellessani tallikäytävällä ylvästä ja kiiltävää oria olin pakahtua ylpeydestä. Pienestä ja hennosta ruipelosta on kehittynyt varsin komea ja lihaksikas pakkaus täynnä energiaa ja miellyttämishalua. Toivottavasti onni tulee suosimaan meitä myös kisakentillä!

» Sivuista
Halo on virtuaalihevonen!
© kuvat: Roosa Piitulainen., otsikko: Elisa, tekstit: Ros., hosted by webs.com