Muistosivut

~01.01.2000 - 05.06.2017~

- Pitkään yhdessä kuljettiin. Sairaus vei tamman voimat äkisti ja tuli aika viimeisen palveluksen...
Hyvää matkaa Blondi-mamma, paljon annoit, paljon opetit, paljon mukanasi veit..... <3

Blonde Q VH04-099-3105 , (TYH-0031)
Klikkaamalla kuvaa saat sen suuremmaksi.
Virallinen nimi, tutummin: Blonde Q, Blondi
Rotu, sukupuoli: Noricuminhevonen, tamma ♀
Syntynyt, ikä: 01.01.2000, 17 vuotta (real)
Väri, säkäkorkeus: tiikerinkirjava, 165cm
Painotus: Työpainotus
Koulutustaso: VaA, re: 60cm, me:50cm
Tuoja, kotimaa: Ros., Sveitsi
Omistaja, kotitalli: Ros., Rosin Konit


VIP MVA-arvonimi 2011
Kantakirjattu II-palkinnolla vuonna 2011
YLA2 (92p) vuonna 2016


» Kuvagalleria» LINKKI PÄIVÄKIRJAAN

» Historia

Eräänä aamuna selaillessani aamupalan ohessa myynti-ilmoituksia silmääni pisti ilmoitus hassun värisestä raskaasta tammasta. Neitonen asui Sveitsissä, mutta sen saisi hevosia Suomeen kuljettavan firman kautta kotipihaan saakka. Nappasin oitis puhelimen kouraani ja näppäilin ilmoituksen numeron ruudulle. Parin yrityksen jälkeen tärppäsi ja sain sovittua ajan, jolloin pääsisin tammaa katsomaan. Matka Sveitsiin oli lentokoneella melko lyhyen puoleinen ja perillä minua oli vastassa tilan isäntä, joka kyyditsi minut tilalle. Ihastuin tammaan ensisilmäyksellä. Uskomattoman hyväluonteinen hevonen oli saanut hyvän peruskoulutuksen ratsuksi sekä opetettu myös työajoon. Siihen aikaan vielä etsin itselleni ratsuhevosta, joten koeratsastuksen jälkeen päädyin kirjoittelemaan jo papereita. Kuukauden odottelun jälkeen tamma viimein saapui Suomeen ja eräänä yönä se sitten karautti Virtuaalitalli Seppeleen pihaan. Seppeleessä vietimmekin hyvän tovin ja tamma kotiutui sinne loistavasti. Alkuun Blondi oli ainoastaan minun oma yksityinen mussukkani, mutta ajan saatossa ja oman työmääräni kasvaessa lyhensin osan tallivuokrastani Blondin tuntikäytöllä. Tammalla oli tallilla muutamia hoitajia ja se pyöräytti myös ensimmäisen varsansa Seppeleen pahnoille. Raskas tamma kuitenkin menetti suosiotaan ajan mittaan, kun solakammat ponit ja puoliveriset veivät yhä enemmän pienten ratsastajien sydämiä. Blondin pitäminen Seppeleessä ei siis enää kannattanut. Vuokra oli lähes pilvissä sen hetkisiin tuloihini verraten, eikä tunneistakaan enää saanut hyvitystä. Omalla tallillani oli onneksi juuri vapautunut yksi karsina, jonne Blondi sittemmin muutti. Myöhemmin perehdytin tamman uudelleen työajoon ja olemme nyt säännöllisen epäsäännöllisesti kilpailleet lajin parissa.

» Luonnekuvaus

Rehti, reipas ja rehevä. Siinä kolme sanaa, jotka sanoisin heti jos pyydettäisiin kuvailemaan tammaa kolmella adjektiivilla. Blondi on luonteeltaan kuin suoraan pikkutyttöjen heppakirjoista. Rauhallinen, mutta kuitenkin persoonallinen tamma on tuskin koskaan näyttänyt hampaitaan, saati koipeaan nostanut potkaistakseen. Tammamaiset kiukkukohtaukset ovat tällä mammalla hyvin harvinaisia ja silloinkin se protestoi lähinnä vain kääntämällä hanurinsa luimistellen käytävälle päin. Suurimman osan ajasta se on kuitenkin oma ihana itsensä. Blondin erikoisuuksiin kuuluu myös sen hurjan perso luonne herkuille ja sen sisuksiin on kadonnut parhaimmillaan jopa minun torilta ostamani hernepussi - siis ihan pusseineen päivineen. Onneksi tästäkin selvittiin vain säikähdyksellä ja pussikin tuli lopulta ulos luonnollista tietä... On tästä syystä myös hyvin altis lihomiselle, joten sen kanssa saa olla tarkkana vyötärön kanssa.

Tallikäytökseltään Blondi on priimatavaraa aina siihen astikka, että avaa sen karsinan oven. Niin hyväluontoinen kuin tamma onkin, niin sen ruokailutottumukset ovat kyllä kuin porsaalla. Aterioinnin jälkeen ruoka-astian ympärys seinää, kaltereita ja juoma-automaattia myöten ovat kuvottavassa kuolan ja kauran sekoituksessa. Myös suolakiven kokoa kannattaa seurata, ellei sitten halua varustautua kulkemaan käytävällä kypärä päässä. Tamma nimittäin heivaa mokoman turhan murkulan käytävälle heti kun se vaan on livottu siihen pisteeseen, että sen saa hampaisiinsa. Muuten se on mallikelpoinen tallilainen, jonka karsinaan saa mennä eläinlääkäristä lähtien kuka vain ja aina saa tervehdyksen hörökorvin.

Harjausta tamma rakastaa ylikaiken. Se seisoo silmät puoliummessa, huuli lerpallaan koko sen ajan mitä toimitus kestää. Välillä se saattaa laiskasti nuuhkia hoitajaansa ja nuolaista märkiä suukkoja poskelle. Kutiaa hiukan mahan alta, joten saattaa läsäyttää mojovan lehmänpotkun varomattoman harjailijan näpeille. Myös pään harjaaminen on suoritettava tarpeeksi rivakasti tai tamma nostaa turpansa kohti kattoa irvistellen. Suuret kaviot nousevat puhdistukseen nöyrästi ja se jopa viitsii pidellä niitä ylhäällä ihan itse. Satulointi ja valjastus menevät myös täysin rutiinilla ilman turhia kiukutteluja.

Selästä käsin Blondi on joskus vähän liiankin leppoisa, suorastaan laiska tapaus. Varsinkin kesäaikana on usein alkuverkassa kuin löysä makarooni, mutta lämmettyään ryhdistäytyy ja alkaa kuunnella apuja. Viileät päivät taas saavat tamman virkistymään vähän liikaakin ja joskus kentällä saattaakin näkyä reilu puolitonnia holtittomasti vyöryvää valkoista "salamaa".. Yleensä kuitenkin on ihan käsiteltävissä ja rauhallinen. Liikkeissään tamma ei ehkä loista kuten solakammat kanssa kulkijansa, mutta omaa työhevoseksi hyvin matkaavoittavat ja irtonaiset liikkeet. Osaa paljon ja tykkää miellyttää ihmistä. On kuitenkin ratsastuskouluvuosinaan oppinut myös tuntihevosille tyypillisiä huonoja tapoja, eikä ehkä enää ole mikään lastenratsu. Blondi se nimittäin vasta osaakin kaikki työstä luistamisen jalot taidot! Kokeneemmat ja jääräpäisemmät yksilöt satulassa kuitenkin saavat sen kulkemaan oikein sulavasti!

Koulua Blondi vääntää vaativalla tasolla, joka on huima kehitys siihen, että tamma osasi juuri ja juuri HeB-tason jutut tullessaan Suomeen. Perusasiat tamma osaa siis jo rutiinilla ja vaativammatkin alkavat olla jo vallan hyvin hanskassa. Raskas tamma oppi viimein myös laukanvaihdot joka toisella ja on saanut huimasti ihailevia katseita kilparadoilla edellisen hoitajansa kanssa. Myös puolipiruetti onnistuu tältä rehevältä rouvalta leikiten. Blondi kun on aina ollut melko hidas oppimaan, niin voi kai sanoa, että koulutus on tainnut viimein vaatia oikean määrän verta, hikeä ja kyyneliä.

Esteille tamma on melko raskas, vaikka se kyllä hypätä osaakin. Painavan hevosen nivelet harvoin kestävät jatkuvaa hyppyyttämistä, joten Blondin kanssa hyppääminen on lähinnä huvittelua arjen keskellä. Omaa melko roisin hyppytyylin, mutta sen selässä on kuitenkin helppo pysyä, eikä se kuumu rataesteillä oikeastaan ollenkaan. Maastoesteet taas ovat Blondin mielestä aivan huippu hauskoja ja niillä se saattaa joskus kiehahtaa yli. Kuitenkin Blondi on perusmaastossa täysin pomminvarma tapaus, joka ei tunnu pelkäävään yhtään mitään. Ukkonen on ehkä ainoa, joka saa tamman huolestumaan ja tarjoamaan lyhintä reittiä tallille. Liekö sitten pelkoa vai silkkaa maalaisjärkeä..?

Työajon tamma sai opetella uusiksi kiinnostukseni herätessä lajia kohtaan. Väkivahvan runkonsa sekä tasaisen ja päättäväisen luonteensa ansiosta Blondi on pärjännyt hienosti useassakin lajissa. Onpa tuo saanut käydä harjoituksen vuoksi kyntämässä jopa naapurin perunamaata ja vetänyt papan metsästä tukkeja talvella. Myöskin tamman aiemmat neitimäiset muta- ja vesipelot ovat kaikonneet lajin myötä ja nykyään mamma vetää mutapainia kisakentillä nenäänsä nyrpistelemättä.

» Sukutaulu ja sukuselvitys

i. Montoya Q
Noricuminhevonen
tiikerinkirjava, 167cm
ii. Fatass-Mario evm
noriker, tiikerinkirjava, 163cm

iii. Fosters evm
noriker, tiikerinkirjava, 160cm
iie. Lilie evm
noriker, tiikerinkirjava, 161cm
ie. Giant Diana evm
noriker, musta, 175cm
iei. Goliath evm
noriker, musta, 176cm
iee. Dandelion evm
noriker, vaaleanrautias liinakko, 164cm
e. Merry Miracle
Noricuminhevonen
rautias, 160cm
ei. Black Julius evm
noriker, musta, 170cm
eii. Jeremyevm
noriker, tiikerinkirjava, 164cm
eie. Donna Disneyevm
noriker, musta, 167cm

ee. Little Sunny evm
noriker, rautias, 162cm
eei. Sturm evm
noriker, tiikerinkirjava, 160cm
eee. Pine Cone evm
noriker, rautias, 162cm


i. Montoya Q on komea oman kotitilansa kasvatti. Tiikerinkirjava ori on niittänyt mainettaan työhevoskilpailuissa ja sen pokaalit sekä ruusukkeet ovat vaatineet jo oman pienen vitriinin. Menestys ei myöskään ole päättynyt työkentille, vaan harvapilkkuinen herrasmies on kiertänyt myös näyttelykehiä ja se on kantakirjattu II-palkinnolla. Silloin kun Montoya ei kiertänyt kisakentillä, se toimi isäntänsä kanssa kevyenä metsäkoneena. Ratsuksikin se on kyllä koulutettu, mutta tässä lajissa se ei koskaan loistanut vähän laiskahkon luonteensa vuoksi. Nykyään herra viettelee ansaittuja eläkepäiviään. Jälkeläisiä sille on kertynyt 15 kappaletta.

ii. Fatass-Mario siirtyi sateenkaarisillalle 35-vuotiaana. Hyvän kilpauran tehnyt työhevonen sai oman muistolaattansa kotitilansa seinään. Massiivinen herra kantakirjattiin aikanaan III-palkinnolla, sillä sen ulkomuoto veti pisteet juuri ja juuri II-palkinnon alapuolelle. Mario oli väriltään myös perin harvapilkkuinen rotunsa edustaja, joka omasi upean valkean kihartuvan harjan. Jälkeläisiä tälle lupsakalle muruselle siunaantui peräti 18 kappaletta.

iii. Fosters oli komea herasilmäinen tiikerinkirjava herrasmies, joka oli aikanaan oman kotitilansa työjuhta. Kisoissa ori kävi työhevospuolella satunnaisesti, mutta lähinnä kisat rajoittuvat kylän omien ukkojen vip-kisoihin, joissa katsottiin viinanhuuruisissa illoissa kenen hevonen onkaan se vahvin ja mahtavin! Näyttelytkin olivat tämän alkoholisoituneen ukonkäppänän mielestä ihan turhaa neiteilyä, joten kantakirjaankaan ei ori luonnollisesti päässyt. Varsojakin jäi jälkeen vain kaksi, sillä ori toimi maatilatöissä paremmin rauhallisena ruunana.

iie. Lilie oli tammaksi melko raskas ja joidenkin mielestä jopa ruma elikko. Suku sillä oli kohdillaan, mutta jälkeläisiä se ei saanut kuin yhden. Tamman kohtu repesi ensimmäisen varsomisen seurauksena ja se jouduttiin pikapuolin steriloimaan paikan päällä. Töitä se teki kuitenkin samalla innolla niin metsässä kuin pelloillakin. Tamma lopetettiin 21-vuotiaana pitkään jatkuneen ontumisen vuoksi.

ie. Giant Diana oli tammaksi suuri ja näyttävä eläin 175cm säkäkorkeudellaan. Mustan tamman elämän kello pysähtyi kunnioitettavassa 32 vuoden iässä.. Diana kiersi työnhevoskilpailuissa menestyen hienosti tyyneytensä ansiosta. Lempeän luonteensa tamma on periyttänyt myös jälkipolville. Kantakirjaan tammaa ei hyväksytty, sillä se ei aivan täyttänyt rotumääritelmän vaatimuksia ylikorkeuden vuoksi. Tamma ei myöskään saanut kuin neljä jälkeläistä, sillä se menetti varsomiskykynsä jo nuorena kohtutulehduksen myötä.

iei. Goliath oli tyttärensä Dianan tavoin mahdottoman suuri ori, jonka käyttö painottui lähinnä työhevoskisoihin ja oman tilan töihin. Goliath sai vain kaksi jälkeläistä, joista molempien haaveet kantakirjasta hyllytettiin ylikorkeuden vuoksi.

iee. Dandelion oli suloinen vaaleanraudikko tamma muhkean pitkällä liinaharjalla. Erikoisen tammasta teki myös sen siniset herasilmät ja pastellisävyinen turpa. Tämä jokaisen ponitytön unelmamöhkö kiersi aikanaa paljon työhevoskilpailuissa ja etenkin veto ja kyntö olivat sen vahvuuksia. Vahva tamma nöyryytti jopa oman rotunsa oreja kilpatuloksillaan ja sen omistaja saikin kisoissa usein osakseen nuivia katseita. Dandelion päästettiin ikiuneen 24-vuotiaana puhjenneen puhkurin vuoksi. Tamma jätti jälkeensä neljä varsaa.

e. Merry Miracle on siro raudikko, hamppuharjainen tamma joka on niittänyt mainetta kotimaassaan tilanomistajan tyttären kouluratsuna. Tamma on sijoittunut usein ja myös muutama voitto on tullut. Blondi on tamman ensimmäinen jälkeläinen, joka sillä teetettiin kun tytär lähti opiskelemaan ja tammalle tuli kisailusta kolme välivuotta. Nykyisin Merry on jo eläikään ehtinyt mummeli, jolla on Blondin jälkeen tullut kolme muutakin jälkeläistä.

ei. Mustanpuhuva ori Black Julius on nyt jo edesmennyt oman kotitilansa kantaori. Julius kiersi aikanaan ahkerasti työhevoskilpailuja sekä näyttelykehiä hyvällä menestyksellä. Kantakirjaan se sai II-palkinnon ja oman maansa arvonimenkin. Oriilla on muutamia jälkeläisiä, joista varsinkin oriit ovat perineet isänsä jykevän ulkomuodon.

eii. Jeremy oli hulvattoman näköinen otus pilkkuineen ja kiharine harjoineen. Komean leopardvärityksen omannut ori tuli tunnetuksi työhevoskilpailuista sekä myös VaB-tason kouluradoilta! Koulua sen kanssa harjoitti kotitilan isännän tytär ja ukko itse taas keskittyi enemmän ajohommiin. Ori kantakirjattiin aikanaan I-palkinnolla työhevoskantakirjaan ja se on saanut myös oman maansa arvonimet. Se jätti jälkeensä myös liudan jälkeläisiä, joista kaikki ovat jollain tavoin menestyneet elämässään.

eie. Donna Disney oli sirohko musta tamma. Nimensä se sai aikanaan kotitilansa 5-vuotiaalta tyttäreltä, eikä isäntä hennonnut sitä enää vaihtaa. Donna oli lähinnä vaan kotitilansa traktorin korvike, joka kävi silloin tällöin esittäytymässä kilpailuissa ihan mukiin menevällä menestyksella. Tamma kiersi myös näyttelykehiä ja se on kantakirjattu II-palkinnolla. Donna poistui keskuudestamme kunnioitettavassa 33 vuoden iässä omalla kotitilallaan. Tammalla on viisi jälkeläistä.

ee. Kohtalaisen pieni ja rakenteeltaan Blondin kaltainen tamma Little Sunny omaa jo huiman 34-vuoden iän ja se on edelleen täysissä ruumiin ja sielun voimissa. Tamma ei ole koskaan kilpaillut, vaan se on kasvattanut aikanaan lihaksensa oikeissa tilan töissä. Tammalla on yhteensä seitsemän jälkeläistä, jotka ovat perineet tamman sitkeän, mutta lempeän luonteen.

eei. Sturm tunnettiin matalasta koostaan, mutta mielettömistä voimistaan. Väkivahva ori veti talvisin niin puut metsästä kuin naapurin autot ojasta. Keväisin ja syksyisin se myllläsi traktorin lailla pelloilla ja kesät se sai kasvattaa muhkeaa heinämahaansa laitumella. Sturm kerkesi astua vain viisi tammaa, kunnes se kuoli tapaturmaisesti 10 vuoden iässä. Ori ei koskaan kerinnyt kantakirjaan saakka.

eee. Pine Cone on kaiketi Blondin suvussa ainoa hevonen, joka on jäänyt hiukan pimentoon. Little Sunny on tamman ainoa varsa, sillä tamma menehtyi ensimmäiseen synnytykseensä. Pine Conen tiedetään kuitenkin olleen kerran työhevoskilpailuissa vanhojen valokuvien ansiosta, mutta sen menestys jäi vain haaveeksi. Tamma oli menehtyessään 6-vuotias.

» Jälkeläiset


27.05.2008 o. Roscoe (kadonnut) i. Ace DD
14.02.2009 t. Roseley (kadonnut), i. Comandante di Pino
08.05.2010 o. Rosso Robust (kadonnut), i. Ferdinand Robust
29.06.2013 t. Roswalénn (kadonnut), i. Erdmann Philo
17.03.2016 o. Rosevelt , i. Otterthal Joy

» Kilpailukalenteri

VIP MVA-arvonimi myönnetty 12.02.2012

Kantakirjaus:

KTK-II
tuom. aksu, Beronia, Jjune, nica
76+80+76+77=77%
- Sopusuhtainen ja ilmeikäs hevonen. Lanne näyttää voimattomalta. Hyvät jalat ja kaviot. Aseteltu hassusti rakennearvostelua varten. Etummainen korva ihmeellisen muotoinen, pään arvostelu hieman vaikeaa. - Kaunis ja viehkeä ilme, vaikkakin päänasento on rakennearvostelua kohtaa hieman epäsuotuisa. Hieman suppea väritys, mutta pää on hyvin tarkasti tehty.

PKK
30.04.2011 Järnbyn yksityistalli, hevostammat,KTK-Sert, BIS2
16.07.2011 Artsin ravitalli, hevostammat,KTK-Sert, BIS1
20.12.2011 Artsin ravitalli, Hevostammat, KTK-Sert BIS5

20.12.2012 PKK, VIP MVA kylmäveritammat, LKV
15.12.2012 PKK, VIP MVA
EM: tekniikka. Harvoin näkee näin yksityiskohtaisesti työstettyä karvapeitettä. Vielä pääosin valkoisella hevosella. Upeaa työtä!

MSY
30.01.2013 MSY, piirretyt kylmäveritammat, PUN2

» Sijoitukset

Työhevoskilpailut: (46 kpl)
20.03.2009 Narrilaivan, Käyttöajo, sija: 1/25
20.032009 Narrilaivan, Veto 400kg, sija: 1/22
21.03.2009 Narrilaivan, Metsäajo, sija: 1/25
22.03.2009 Narrilaivan, Veto 400kg, sija: 1/22
20.04.2009 Narrilaivan, Käyttöajo, sija; 2/18
20.04.2009 Narrilaivan, Veto 400kg, sija: 2/9
26.04.2009 Narrilaivan, Käyttöajo, sija: 4/18
26.04.2009 Narrilaivan, Veto 400kg, sija; 1/9
19.10.2010 Virtuaaliset työhevoset, TYH tottelevaisuus va B, sija; 3/36
19.10.2010 Virtuaaliset työhevoset, TYH käyttöajo, sija; 6/31
19.10.2010 Virtuaaliset työhevoset, TYH veto 600kg, sija; 7/26
24.10.2010 Narrilaivan, TYH kyntö 400m^2, sija: 4/34
26.10.2010 Narrilaivan, TYH käyttöajo, sija; 5/40
26.10.2010 Narrilaivan, TYH kyntö 400m^2, sija; 4/34
04.01.2011 Virmaveden Hevostila, metsäajo, sija; 5/31
11.02.2013 Prettymoon, käyttöajo, sija; 1/17
11.02.2013 Prettymoon, kyntö, sija; 2/15
12.02.2013 Prettymoon, metsäajo, sija; 4/18
13.02.2013 Prettymoon, metsäajo, sija; 2/18
10.02.2013 Stajnia Trzebielino, TYH käyttöajo, sija; 5/35 .
11.02.2013 Stajnia Trzebielino, TYH käyttöajo, sija; 3/35
11.02.2013 Stajnia Trzebielino, TYH kyntö, sija; 3/33
26.10.2013 Kadotetut suomenhevoset, TYH-Cup käyttöajo, sija; 3/47
26.10.2013 Kadotetut suomenhevoset, TYH-Cup Veto, sija; 5/44
15.03.2014 Oak Hill Event Park, TYH metsäajo, sija; 2/13
20.03.2014 Kadotetut suomenhevoset, TYH käyttöajo, sija; 3/21
20.03.2014 Kadotetut suomenhevoset, TYH metsäajo, sija; 1/21
21.03.2014 Kadotetut suomenhevoset, TYH metsäajo, sija; 1/21
22.03.2014 Kadotetut suomenhevoset, TYH käyttöajo, sija; 3/21
23.03.2014 Kadotetut suomenhevoset, TYH kyntö, sija; 1/21
23.03.2014 Kadotetut suomenhevoset, TYH veto, sija; 2/20
25.03.2014 Aaltolan perinnetila, TYH metsäajo, sija; 4/25
25.03.2014 Aaltolan perinnetila, TYH kyntö, sija; 1/27
27.03.2014 Aaltolan perinnetila, TYH metsäajo, sija; 1/25
27.03.2014 Aaltolan perinnetila, TYH veto, sija; 2/27
01.04.2014 Halluharjan tila, TYH veto, sija; 4/24
11.04.2014 Tinglev Draft, TYH kyntö, sija; 2/32
11.01.2016 Leinon suomalaiset, TYH metsäajo, sija; 2/14
13.01.2016 Leinon suomalaiset, TYH metsäajo, sija; 1/14
13.01.2016 Leinon suomalaiset, TYH veto; 3/11 26.01.2016 Kadotetut suomenhevoset, TYH-CUP metsäajo, sija: 4/22
02.02.2016 Kadotetut suomenhevoset, TYH kyntö, sija; 3/18
08.02.2016 Leinon suomalaiset, TYH kyntö, sija: 2/10
09.02.2016 Leinon suomalaiset, TYH metsäajo, sija: 1/10
10.02.2016 Leinon suomalaiset, TYH kyntö, sija: 2/10
12.02.2016 Leinon suomalaiset, TYH kyntö, sija: 3/10

Kouluratsastus: (7kpl)
1.9.2008 Allu Express, PKK-CUP KRJ HeC, sija: 4/38
1.9.2008 Allu Express, PKK-CUP KRJ HeB, sija: 6/40
28.05.2009 Rosseau Ponies, KRJ HeC, sija: 1/42
02.06.2011 Järnby, PKK-Cup KRJ VaB, sija; 3/20
29.08.2012 Mêl Seren, KRJ He A, sija; 1/16
30.08.2012 Mêl Seren, KRJ Va B, sija; 4/31
31.08.2012 Mêl Seren, KRJ He A, sija; 4/16

Esteratsastus (4kpl)
1.9.2008 Allu Express, PKK-CUP ERJ 50cm, sija: 3/21
24.04.2009 Reeyah Ponies, ERJ 70cm, sija: 6/41
30.05.2009 Secret of Stars, ERJ 40-50cm, sija:5/29
31.05.2009 Piikitön, ERJ 60cm, sija:2/29

» Sivuista
Blondi on virtuaalihevonen!
© ulkoasu: wolverine, rakennekuva: Lupinia, muut kuvat: Anne L., Yuff, Keikki. tekstit: Ros., hosted by webs.com